Fitnessbank kopen? Dit is de beste fitnessbank van 2022!

beste fitnessbank

Voor het laatste geüpdate op november 18, 2021 door Jordy.

De fitnessbank. Dat bankje met een plat, gepolsterde oppervlakte waarop je zit of ligt tijdens het gewicht heffen. Je kent het wel.

En je hebt deze dan ook ongetwijfeld wel tientallen keren gebruikt in de sportschool. Deze multifunctionele bank is naast het gebruik in de sportschool ook heel geliefd voor het gewichtheffen binnenshuis (of in jouw eigen sportplek).

In dit artikel laat ik je kennis maken met de beste fitnessbanken die momenteel op de markt zijn zodat jij de beste keuze kan maken voor jezelf. En om het nog makkelijker te maken vertel ik je dan ook graag welk model toch het állerbeste blijkt te zijn in de markt.

Dus bij deze, hier een overzicht van de beste fitnessbanken voor thuis in 2022.


Dit zijn de 10 beste fitnessbanken van 2022

1
Gorilla Sports Halterbank - fitnessbank - verstelbare haltersteunen - belastbaar tot 200kg - zwart
118 x 54,5 x 112 cm | Belastbaar gewicht: 200 kg | Beste fitnessbank
Bekijken Bol.com
9.5
2
Tunturi UB40 Utility Bench Verstelbare halterbank - Fitnessbank - Buikspierbank - Trainingsbank
125 x 70 x 47 cm | Belastbaar gewicht: 150 kg | Beste fitnessbank voor thuis
Bekijken Bol.com
9.3
3
Fitnessbank - VirtuFit Verstelbare Halterbank - Zwart
170 x 50 x 47 cm | Belastbaar gewicht: 250 kg | Beste verstelbare fitnessbank
Bekijken Bol.com
9.1
9
EchoGoods Halterbank - Fitnessbank - Bench Press - Trainingsbank - Halterbank Verstelbaar - Halterbank Opklapbaar - Rugsteun - Halterbank Gemonteerd + GRATIS E-book + GRATIS halterschijven
141 x 46 x 40 cm | Belastbaar gewicht: 350 kg | Beste fitnessbank met gewichten
Bekijken Bol.com
7.4
10
tectake - fitness bank halterbank - multihoek verstelbaar - 402268
125 x 34 x 129 cm | Belastbaar gewicht: 100 kg | Beste goedkope fitnessbank
Bekijken Bol.com
7.4

De 5 beste fitnessbanken van 2022 uitgelicht

Om te beginnen, eerst een korte introductie over de kandidaat producten.

VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro

Deze trainingsbank is zoals de naam al suggereert gemaakt voor de echte topsporters. De bank is gemaakt van staal met een krasvrije coating en beschikt over een maximale capaciteit van 250 KG.

De zitting en rugleuning zijn voorzien van een dikke bekleding die zware gewichten goed ondersteunen. Daarnaast zijn beiden delen ook tot meer dan 5 standen verstelbaar. Dit maakt de VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro een geschikt apparaat voor meerdere lichaamstypes.

Het exterieur van de machine geeft het apparaat ook nog eens een sportieve en strakke uitstraling. Ben je op zoek naar een fitnessbank die verstelbaar is? Dan is de VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro een volwaardig kandidaat.

Daarnaast staat VirtuFit met haar Nederlandse oorsprong altijd garant voor uitstekende kwaliteit. De fitnessapparaten en fitnessartikelen komen altijd in kwaliteitsmaterialen met oog voor gebruikersgemak, design en uitgebreide functionaliteiten.

Bekijk de VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro bij deze webshop(s):


BH Fitness Optima Fitnessbank

De BH Fitness Optima is een multifunctionele fitnessbank die gebruikt kan worden voor het trainen van verschillende lichaamsdelen zowel als het trainen met verschillende gewichten. Deze verstelbare halterbank is dan ook geschikt voor sporters op elk niveau.  

De bank met een gewicht van 19 KG heeft een belastbaar gewicht tot wel 130 KG. De stevige kussen en rugleuning bieden goede ondersteuning voor oefeningen met gewichten.

Ook zijn de kussens, het zitvlak en de rugleuning allemaal verstelbaar in meerdere standen.

De kleuren en uitvoering van de BH Fitness Optima geven deze fitness bank een sportieve uitstraling. Ook belooft het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding fitnessbank voor thuis te zijn.

Bekijk de BH Fitness Optima Fitnessbank bij deze webshop(s):


Gorilla Sports Fitnessbank

Deze derde Gorilla Sports halterbank is ook een top kandidaat voor de wat fanatiekere sporters onder ons. Deze bank van maar liefst 20 KG heeft dan ook een prima belastbaar gewicht tot 200 KG.

Deze stalen fitnessbank is daarbij ook nog eens verstelbaar én inklapbaar.

Wat deze fitnessbank meer functionaliteit biedt dan de overige fitnessbanken zijn de steunen. Deze geven de gebruiker de mogelijkheid om gemakkelijk en veilig thuis gebruik te kunnen maken van halterstangen. Deze is dus ideaal voor de sporters die graag benchen in de sportschool.

Gorilla Sports is er dan ook wel echt voor de sportfanatieken die van de sportschool alleen geen genoeg krijgen. Hierom staan Gorilla Sports producten bekend als professioneel thuisgebruik materiaal. Gorilla Sports is er dus voor de sporters die ook thuis een échte sport ruimte willen.

Bekijk de Gorilla Sports Fitnessbank bij deze webshop(s):


Tunturi UB40 Utility Bench

De Tunturi UB40 Utility Bench is een verstelbare fitnessbank die ook gebruikt kan worden met haltersteunen. Dit betekent dus dat dit ook zeker een goede fitnessbank voor buikspieren is.

Het stalen frame met antislip rubberen vloerbescherming zorgen ervoor dat naast stevig en functioneel, het apparaat ook erg praktisch en geschikt is voor thuis.

De rugleuning zowel als de zitting van deze bank zijn verstelbaar. Dit is dus een perfecte fitnessbank voor gewichten.

Ondanks dat het apparaat een lichtgewicht is van 17,5 KG neemt dit niet de capaciteit van de bank weg. Deze fitnessbank heeft dan ook gewoon een belastbaar gewicht van 200 KG.

Een Tunturi UB40 kopen? Tunturi is een merk dat bekend staat om haar visie. Ze streven er namelijk naar om hun apparatuur zo ondersteunend mogelijk te maken voor jouw innerlijke reis naar een gezond lichaam, geest en leven. De apparaten hebben minimalistisch Scandinavisch designs en worden continue verbeterd. Met een Tunturi zal je dus altijd een apparaat hebben dat je niet teleurstelt.

Bekijk de Tunturi UB40 Utility Bench bij deze webshop(s):


Vita5 Halterbank Inklapbaar

Onze laatste kandidaat is de opklapbare Vita5 fitnessbank. Deze stabiele fitnessbank met dikwandig stalen frame en lederen bekleding maakt thuis trainen met gewichten een stuk comfortabeler.

Het zitvlak, de rugleuning en beenhouder zijn alle drie verstelbaar. Het apparaat belooft een hoogwaardig verstelmechanisme te hebben. Daarnaast is deze fitnessbank opklapbaar. Een ruimtebesparende trainingsbank dus voor de sporters met wat minder ruimte!

Dit 16 KG wegende halterbank kan tot wel 200 KG houden. Een goede bank dus voor degene die volop aan het PRen zijn!

Bekijk de Vita5 inklapbare halterbank bij deze webshop(s):


Hoe kun je de fitnessbank tot haar maximale capaciteit gebruiken?

Omdat je met een fitnessbank veel meer uit je krachttraining kunt halen, zien velen door de bomen het bos soms niet meer. Doordat er zo veel mogelijkheden zijn om een trainingsbank te gebruiken, is het begrijpelijk dat we maar een klein deel van alle functionaliteiten gebruiken.

Om meer uit jouw trainingsbank voor thuis te halen, hier een duidelijk lijstje.

Het juiste postuur

Probeer tijdens de oefening die je uitvoert zo gefocust mogelijk te blijven. Blijf jezelf bewust van de oefening die je doet, waarom/voor welk doel je de oefening uitvoert en hoe je de oefening uitvoert. Zoals bij alle lichaams- en sportbewegingen is de juiste lichaamshouding cruciaal in het correct uitvoeren.

Begrijpen voor welk doel je de fitnessbank gebruikt is daarom erg belangrijk. Door het begrijpen en toepassen, zal je het meeste uit jouw oefeningen halen. En dus meer uit jouw fitnessbank!

De Virtufit Vertelbare Fitnessbank Pro en Vita5 Halterbank Inklapbaar zijn beiden gemaakt om jou het meeste comfort te bieden tijdens jouw workout.

Gewichten

Omdat de fitnessbank wordt gebruikt voor krachttraining is het onmisbaar om de juiste gewichten te gebruiken.

Er zijn meerdere soorten gewichten. Denk aan halterschijven, kettlebells en dumbells. Het is belangrijk om te weten welk gewicht je voor welke oefening nodig hebt. Want alleen met het juiste soort gewicht kun je de oefening uitvoeren op een comfortabele manier met behoud van het juiste postuur.

De BH Fitness Optima Fitnessbank en Gorilla Sports Fitnessbank zijn beiden maximaal uitgerust om jou de meeste vrijheid en flexibiliteit te geven bij het kiezen van jouw oefeningen en additionele gewichten.

Voeding

Zoals bij elke vorm van sporten is de juiste voeding belangrijk. Om effectiever te trainen wordt daarom ook altijd aangeraden om te letten op jouw voeding.

Omdat niet iedereen zijn/haar eigen voedselpatroon aanpast op het actieve leven, zeggen wij doelbewust ‘let op je voeding’ en niet ‘pas je voeding aan’. Het aanpassen van je huidige voedselschema is namelijk niet altijd nodig. Maar om zo veel mogelijk uit jouw oefeningen te halen en jouw lichaamsdoel sneller te bereiken, let op jouw voeding.

Rust

Daarbij komt natuurlijk ook voldoende rust weer om de hoek kijken.

Zonder voldoende rusttijd kunnen jouw spieren niet optimaal helen. Dit betekent dat jij tijdens het trainen niet maximaal zal presteren.

Het verschil tussen krachtraining met gewichten en stang

Met gewichten kun je gericht bepaalde spiergroepen trainen. Deze worden ook wel isolatie oefeningen genoemd. Dit betekent dat je doelbewust maar 1 spiergroep tegelijkertijd traint. Isolatie oefeningen zijn er voor elke spiergroep.

Alle 5 fitnessbanken zijn uitgerust om jou te ondersteunen tijdens het trainen met losse gewichten.

Met een stang doe je meestal compound oefeningen. Dit zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijkertijd traint. Met stang oefeningen train je meestal meerdere bovenbeen spiergroepen, rug en schouder spiergroepen of bovenarm en borstspiergroepen tegelijkertijd.

De Gorilla Sports Fitnessbank komt met haltersteunen. De overige modellen kunnen samenwerken met haltersteunen, echter komen deze niet inclusief.

Waar je op moet letten bij het kopen van een fitnessbank

Belastbaarheid, stevigheid en stabiliteit

Bij het kopen van een fitnessbank is het belangrijk dat je let op het belastbaar gewicht. Dit geeft aan hoe veel KG de bank maximaal kan houden.

Vaak valt jouw persoonlijke lichaamsgewicht ook onder de maximale hoeveelheid aan gewicht. Dit betekent dus dat wanneer jij 80 KG bent en de fitnessbank 200 KG aankan, jij een beweegruimte overhoudt van 120 KG.

Ook is het belangrijk dat de fitnessbank die jij voor ogen hebt stevig genoeg is voor het doel waar jij het voor wilt gebruiken. Wil jij met een halterstang trainen? Dan til je meestal zwaarder gewicht en wil je dat de gehele bank goed stevig is en niet beweegt tijdens jouw reps.

Het laatste puntje is stabiliteit. Past de trainingsbank wel in jouw ruimte? Is het geschikt genoeg om op de vloer te staan die jij in huis hebt? Is het antwoord ‘ja’, dan heb je een geschikte bank gevonden.

Uitbreidingen

Het is goed om voor jezelf in kaart te brengen wat jij uit jouw oefeningen wilt halen.

Vaak zijn gadgets waarmee jij jouw doel sneller kunt bereiken. Het is daarom handig om te kijken of de halterbank compatible is met anderen gadgets/onderdelen.

Verstelbaarheid en standen

Niet iedereen heeft dezelfde lichaamsanatomie. Daarom is het goed om te kijken naar hoe verstelbaar de trainingsbank is. Als je gemiddelde afmetingen hebt, dan voldoen 3-5 verstelbaarheidsstanden al prima. Heb jij afwijkende afmetingen of een eigen manier van oefeningen uitvoeren? Dan kijk je vaak naar een fitnessbank met meerdere standen.

Afmetingen

En natuurlijk de afmetingen van het apparaat.

Dit is niet alleen belangrijk voor de ruimte waarin jij het wilt plaatsen maar ook voor de effectiviteit van de oefeningen. Aangezien jij gebruik moet maken van de bank is het belangrijk dat jij goed past binnen/op de aangegeven afmetingen.

Prijs

De gewenste prijs verschilt per individu.

Toch is het belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat duur niet altijd beter is en goedkoop in sommige gevallen ook duurkoop kan betekenen.

Op internet kun je verschillende soorten halterbanken in verschillende prijsklassen vinden. Over het algemeen kun je al een goedkope fitnessbank vinden voor onder de 150 euro. Een kwalitatief goede fitnessbank, daar zal je ongetwijfeld tussen de 199 en 300 euro voor betalen. En voor echte professionele apparaten zal je echt wel tussen de 500 en 600 neerleggen.

Ongeacht jouw budget vind je echt wel een toepasselijke fitnessbank!

Waar kun je een fitnessbank kopen?

Fitnessbanken kun je zowel online als offline aanschaffen.

Online is het makkelijker om verschillende merken en modellen te vergelijken. Vaak wordt er online ook gratis montage of aflevering aangeboden.

Offline een halterbank aanschaffen kan natuurlijk ook. Dit is vooral handig wanneer jij een model wilt testen. Dit wordt meestal aangeraden als jij ongebruikelijke lichaamsproporties hebt of speciale wensen/eisen.

Houd er wel rekening mee dat in sommige showrooms of testlocaties jij hoogstwaarschijnlijk meer voor een fitnessbank zal betalen wanneer je deze online zou bestellen. Dit komt omdat de prijs vaak hoger is door het additionele stukje aangeleverde service.

Hoe kies je de beste fitnessbank voor jouw lichaamsdoelen?

Soorten fitnessbanken

Er zijn verschillende soorten modellen fitnessbanken. In dit artikel hebben wij alleen verstelbare fitnessbanken laten zien. Deze zijn goed als je van jouw eigen ruimte echt een functionele sportruime wilt maken.

Ook is er de vlakke fitnessbank. Omdat deze minder flexibel is kun je op een vlakke fitnessbank minder trainen. Wel nemen deze minder ruimte in beslag en zijn door hun lagere functionaliteit altijd goedkoper dan een verstelbare fitnessbank.

Grip en comfort

Zorg er altijd voor dat jij voldoende grip hebt en comfort ervaart tijdens het trainen op de bank. Hiermee haal jij het meest uit jouw oefeningen.

Daarbij is het ook belangrijk om te weten dat de geschikte fitnessbank voor jou, eentje is die comfortabel is. Als jouw fitnessbank jouw comfort en grip niet ondersteunt dan heb jij hoogstwaarschijnlijk de verkeerde fitnessbank voor jouw lichaam. Daarom is het uitproberen van een fitnessbank vaak wel gewenst.

De beste fitnessbank van 2022

Na heel wat informatie is het toch tijd om de fitnessbank aan te kondigen die het best in de markt is in 2022.

De beste fitnessbank in 2022 gebaseerd op de beste prijs-kwaliteitsratio is de Gorilla Sports Fitnessbank!

#1 Gorilla Sports Fitnessbank

Ondersteuning tijdens het trainen

De kunstlederen bekleding zorgt voor een vlakke ondergrond. Het gebruik van dit materiaal is dan ook hygiënisch en comfortabel voor de gebruiker.

Het apparaat is te verstellen in de haltersteunen en hellingshoek. Helaas zijn de rugleuning zowel als het zitvlak niet verstelbaar. Dit maakt dat deze trainingsbank beperkt geschikt is voor het uitvoeren van krachttrainingsoefeningen.

Wel staat Gorilla Sports bekend voor het aanleveren van professioneel sportmateriaal voor in huis. Hiermee weet je dus zeker dat jij kwalitatief de goede keuze maakt.

beste fitnessbank gorilla sports

Praktisch voor in huis

De Gorilla Sports Fitnessbank is een verstelbare en inklapbare halterbank. Dit betekent dat het perfect is voor thuis gebruik. Het is erg praktisch en ruimtebesparend. Daarnaast maken de haltersteunen deze bank functioneler dan de anderen modellen.

Ook zijn de afmetingen vrij gemiddeld. Dit model valt in het midden van de anderen modellen in grootte.

Prijsklasse

Daarbij valt de prijs voor zo’n sterk en groot merk reuze mee. Deze is zelfs het goedkoopst in verhouding tot de anderen vier modellen.

Bekijk de Gorilla Sports Fitnessbank bij deze webshop(s):


#2 Tunturi UB40 Utility Bench

Tunturi UB40 Utility Bench Verstelbare halterbank - Fitnessbank - Buikspierbank - Trainingsbank

Ondersteuning tijdens het trainen

De kunstlederen bekleding op dit model zorgt net als bij de Gorilla Sports Fitnessbank voor een hygiënisch en comfortabel oppervlak voor de gebruiker.

Ook is het apparaat verstelbaar tot wel 6 standen in de rugsteun en 2 standen in het zitvlak. Deze flexibiliteit maakt de Tunturi UB40 Utility Bench wel geschikt voor elke sporter in tegenstelling tot de Gorilla Sports Fitnessbank.

beste fitnessbank tunturi

Praktisch voor in huis

Deze halterbank van Tunturi is niet inklapbaar als het Sports Gorilla model.

Wel zijn het Scandinavische design en gebruik van materiaal erg fraai om te zien. En gelukkig is de bank dan ook niet zo groot in omvang. De bank is iets groter dan de Gorilla Sports Fitnessbank en weer een slag kleiner dan de VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro.

Prijsklasse

De Tunturi UB40 Utility Bench is iets prijziger dan de Gorilla Sports Fitnessbank. Echter komt deze prijs wel met een hogere geschiktheid voor meerdere sporters en een mooi design.

Bekijk de Tunturi UB40 Utility Bench bij deze webshop(s):


#3 VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro

Ondersteuning tijdens het trainen

De VirtuFit Pro lijkt het meest comfortabel van alle 3 modellen gezien de zitting en leuning zijn voorzien van een professionele 7 cm dikke laag bekleding. Deze is dan ook uitermate geschikt voor het uitvoeren van zware oefeningen.

Daarnaast is de rugleuning verstelbaar in 7 posities en de zitting verstelbaar in wel 5 posities. Dit betekent wederom dat dit apparaat geschikt is voor elke sporter.

Ook Staat VirtuFit met haar Nederlandse origine bekend als echt hoogkwalitatief merk voor sport- en fitnessaparatuur.

beste fitnessbank virtufit

Praktisch voor in huis

De VirtuFit is niet inklapbaar net zoals het Gorilla Sports model.

Ook is deze fitnessbank groter dan de twee anderen modellen. Dit maakt de VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro het minst praktische om in huis te hebben.

Prijsklasse

Van alle drie modellen is de VirtuFit het prijzigst. De prijs komt wel overeen met de kwaliteit van het apparaat gezien deze fitnessbank groter en zwaarder is dan de twee anderen modellen. Ook is dit het enige model van de drie die komt met een kussen.

Bekijk de VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro bij deze webshop(s):

Fitnessbank kopen

Dus, fitnessbank goedkoop? Of gewoon een fitnessbank die verstelbaar is?

In dit artikel hebben wij meer dan genoeg opties gegeven voor verschillende soorten fitnessbanken. Dit maakt het kopen van een fitnessbank net een stuk makkelijker voor je.

Onze voorkeur gaat toch uit naar de Gorilla Sports Fitnessbank.

Welke fitnessbank heb jij thuis liggen?