Dit zijn de beste dumbellsets van 2022

beste dumbellset

Voor het laatste geüpdate op november 22, 2021 door Jordy.

Losse gewicht trainingen. Deze zijn niet bij iedereen een favoriet. En dan ook wel om dezelfde reden: te hoge intensiviteit. Bij het trainen met losse gewichten verrichten jouw stabiliserende spieren meer werk dan wanneer je gebruik maakt van een apparaat, doordat jij continue bezig bent met het in evenwicht houden van de gewichten.

Om meerdere spiergroepen tegelijkertijd te trainen worden losse gewichten toch aangeraden. Daarbij kun je met losse gewichten veel gevarieerder trainen dan met apparaten.

Als het op losse gewichten aankomt zijn dumbells bij mannen zowel als vrouwen het meest geliefd.

Wil jij je meer verdiepen in het trainen met dumbells en bekijken wat de beste dumbells voor thuis zijn? Lees dan snel verder!


Dit zijn de 10 beste dumbellsets van 2022


1
VirtuFit Verstelbare Dumbbellset - Halterset - 30 kg (2 x 15kg) - Vinyl - Zwart
Afmeting: 45 x 44 x 22 cm | 2 -delig | Beste verstelbare dumbellset
Bekijken Bol.com
10
2
SOUTHWALL dumbell set tot 40kg – halterset – fitness gewichten – verstelbare gewichten - halterstang
Afmeting: 52 x 26 x 18 cm | 7 -delig | Beste uitgebreide dumbellset
Bekijken Bol.com
9.5
3
Tunturi Dumbbellset - Halterset - 2st totaal 28 kg - Zwart Vinyl
28000 kg | 1 stuks in verpakking | Beste luxueuze dumbellset
Bekijken Bol.com
8.9
4
Dumbbellset - VirtuFit dumbbells - Vinyl - Met koffer - 6 kg totaal
Afmeting: 45 x 20 x 7 cm | 7 -delig | Beste stevigse dumbellset voor uithoudingsvermogen
Bekijken Bol.com
8.8
5
Focus Fitness – Verstelbare Dumbbell Set 26 kg – Verstelbare Dumbbellset 2 x 13 kg - Gewichten - Halterset
26000 kg | Afmeting: 45 x 28 x 28 cm | 2 stuks in verpakking | Beste standaard dumbellset
Bekijken Bol.com
8.2

De 5 beste dumbellsets van 2022 uitgelicht


VirtuFit Verstelbare Dumbbellset

Als eerst aan de beurt is de VirtuFit Verstelbare Dumbellset 30 KG. Deze valt in de categorie beste verstelbare dumbellset wegens de comfortabele en flexibele uitstraling. De verstelbaarheid van deze dumbellset zorgt ervoor dat jij jouw oefeningen zo perfect mogelijk kunt uitvoeren. Als extra comfort ligt het vinyl van deze set comfortabel en goed in jouw handen.

Deze set komt met twee dumbells van 15 KG. De dumbells zijn verstelbaar in gewicht door de halterschijven per stang. Elke stang komt met 8 halterschijven. Zowel het gewicht als het grip gedeelte van de stang zijn aanpasbaar. Hierdoor liggen de dumbells stevig in jouw hand en kunnen zij onmogelijk uit balans raken.

Daarbij staat VirtuFit altijd garant voor topkwaliteit. De kwaliteitsmaterialen, het design en de functionaliteiten van deze dumbells zorgen voor het maximale gebruikersgemak.

Bekijk de VirtuFit Verstelbare Dumbbellset bij deze webshop(s):


VirtuFit Dumbbellset – Halterset – Vinyl – Met Koffer:

Deze VirtuFit Vinyl Dumbellset komt met drie sets van twee dumbells. Deze set is ideaal voor het verhogen van jouw uithoudingsvermogen en calorie verbranding. Het formaat van deze dumbellsets zijn ook perfect om mee te nemen naar verschillende trainlocaties.

De drie dumbellsets komen in de gewichten: 0,5 KG, 1 KG en 1,5 KG. Deze sets zijn niet geschikt voor gewichtheffen maar zijn echt ontworpen om andere oefeningen net iets zwaarder te maken. Denk dan aan zumba of body toning.

Deze gietijzeren dumbells hebben ook een vinyl coating. Deze twee samen maken een stevige en slijtvaste combinatie. Door het materiaalgebruik verlies je dan ook nooit je grip.

Bekijk de VirtuFit Dumbbellset – Halterset – Vinyl – Met Koffer bij deze webshop(s):


SOUTHWALL dumbell set tot 40kg:

De volgende kandidaat is de 40 KG dumbellset van SOUTHWALL. Deze dumbellset van 40 KG is bruikbaar voor alle sporters. Het verstelbare en hoog belastbare vermogen maken deze dumbellset geschikt voor de beginnende tot aan de gevorderde sporter.

Deze set van 20 KG per dumbell komt met 8 halterschijven per dumbell. Dit verstelbare vermogen geeft de gebruiker genoeg ruimte om op te bouwen tot 20 KG per dumbell.

Voor de veiligheid en het gemak zijn de sluitringen van dit model rood gekleurd.

Het merk SOUTHWALL een hoogwaardige leverancier van sport en gezondheid producten. Ze staan bekend om het leveren van verschillende producten aan grote sportscholen en sportcenters in Nederland.

Bekijk de SOUTHWALL dumbell set tot 40kg bij deze webshop(s):


Tunturi Dumbbellset:

De verstelbare dumbellset van Tunturi is een fraaie dumbellset die in totaal 28 KG houden. Het gebruik van materiaal en afwerking geven deze set een professionele look and feel. Deze sets zijn dan ook perfect voor thuisgebruik en in de sportschool.

Deze set komt met twee dumbells van 14 KG. De dumbells zijn verstelbaar in gewicht door de halterschijven per stang. Elke stang komt met 6 halterschijven. Het gewicht zowel als het grip gedeelte van de stang zijn aanpasbaar. Hierdoor kun je makkelijk van 1 KG naar 28 KG opbouwen op jouw eigen tempo.

Ook kan deze set uitgebreid worden met andere halterschijven uit de Tunturi collectie. Hiermee kun jij dus opbouwen naar meer! Multifunctioneel dus.

Tunturi staat dan natuurlijk ook gewoon bekend om haar duurzame en veelzijdige fitnessartikelen.

Bekijk de Tunturi Dumbbellset bij deze webshop(s):


Focus Fitness – Verstelbare Dumbbell Set 26 kg:

Met deze verstelbare dumbellset van Focus Fitness kun je de plank niet misslaan. Deze dumbellset voldoet dan ook gewoon aan alle eisen waar het aan moet voldoen.

De set komt met twee dumbells van 13 KG. Deze zijn enkel verstelbaar in gewicht. De dumbells houden beiden 8 halterschijven per stang.

Deze van kunststof gemaakte set is makkelijk en snel te gebruiken voor elke sporter.

Focus Fitness staat ook gewoon bekend om goede sportmaterialen voor elke (thuis)sporter in Nederland. Voor elk budget is er dan ook altijd een geschikte oplossing.

Bekijk de Focus Fitness – Verstelbare Dumbbell Set 26 kg bij deze webshop(s):


Het meeste uit jouw dumbells halen

Om zo veel mogelijk uit jouw nieuwe dumbell set te halen, vind je hier de beste tips.

Helpen dumbells bij spieropbouw?

Het antwoord op de vraag is: ja. Sterker nog, met dumbells train jij jouw spieren effectiever dan met een krachtapparaat. Dit komt omdat jij met dumbell oefeningen jouw spieren geïsoleerd aan het trainen bent. Doordat jij met dumbells ook actief bezig bent met het stabiliseren van het gewicht, worden er ook vaak secundaire spieren meegenomen.

Het gebruiken van dumbells om spier en kracht op te bouwen is dus hartstikke goed en wordt ook zeker aangeraden.

Helpen dumbells bij gewichtsverlies?

Als jouw enige doel gewichtsverlies is dan kunnen dumbells jou alsnog erg blij maken! Je kunt deze namelijk goed inzetten bij jouw huidige oefeningen. Hiermee daag jij jouw lichaam uit en bouw je een hoger uithoudingsvermogen op.

Als jij van cardio oefeningen houdt dan is de VirtuFit Dumbbellset – Halterset – Vinyl – Met Koffer een goede keuze voor jou.

Helpen dumbells bij vet verbranden?

Yes! Voor het verbranden van vet geldt eigenlijk hetzelfde principe als bij gewichtsverlies. Dumbells kunnen jouw gebruikelijke oefeningen een echte boost geven.

Het gebruiken van dumbells bij vet verbrandingsoefeningen versnelt dus jouw vet verbanding doordat de intensiviteit van de oefeningen flink verhoogt.

Voor wie zijn dumbells?

Dumbell oefeningen zijn voor iedereen! Van jong tot oud, beginnend tot gevordend, man of vrouw. Voor iedereen is zijn dumbells toepasbaar.

Als het aankomt op het gebruiken van dumbells bij vrouwen, zijn zij vaak voorzichtig. Vrouwen denken vaak dat het gebruik van dumbells hun lichaam forser en mannelijker zal maken. Dit is echter niet waar. Dumbells kunnen op verschillende manieren en voor verschillende oefeningen gebruikt worden.

Dumbells kunnen ingezet worden om jouw vrouwelijke vormen te accentueren. Dit geldt natuurlijk ook voor de heren. Dumbells kunnen goed gebruikt worden voor het contouren van jouw huidige vormen.

Om dit zo goed mogelijk te doen moet jij uitproberen wat werkt voor jouw lichaam(sdoelen).

Hoe het best dumbell gewicht opbouwen?

Om jouw dumbell gewicht op te bouwen begin je altijd met het aanvoelen van de lichtste oplossing. Een oefening is pas goed uitgevoerd wanneer jij het juiste lichaamspostuur behoudt gedurende de hele set. Als jij een hele set met de juiste houding kan uitvoeren dan pas bouw jij spier op of verbrand je vet.

Dit betekent dus dat zwaarder niet beter is! Als jij een gewicht hoger gaat en merkt dat jouw vorm niet meer goed is, dan moet je gewoon terug naar een lichter gewicht en hier wat meer reps of sets van doen om op te bouwen naar een hogere intensiteit. Dit betekent gewoon dat jij het voorgaande gewicht nog niet goed genoeg beheerst om verder te gaan.

En daar is helemaal niks mis mee.

Elk lichaamsdeel heeft een eigen capaciteit. Over het algemeen gebruik je:

  • Licht gewicht

voor core oefeningen en boven de schouder gestrekte oefeningen.

  • Medium gewicht

voor full body workouts.

  • Zwaar gewicht

voor grote spiergroepen in de bovenbenen, bovenarmen, rug en schouders.

Met welk dumbell gewicht moet ik beginnen?

Er zijn verschillende duimregels voor het juiste start gewicht. Echter verschilt het natuurlijk per persoon en per uithoudingsvermogen.

Om te weten te komen wat werkt voor jou raad ik jou aan om gewoon het bovenstaande stappenplan voor het opbouwen van dumbell gewicht op te volgen. Als jij tijdens het uitvoeren van jouw eerste set de oefening gewoon goed voelt met behoud van de juiste vorm dan zit jij op het juiste gewicht.

Het gewicht voelen betekent dat jij het gewicht fysiek voelt maar nog wel de hele set kan uitvoeren. Als het oncomfortabel aanvoelt dan is het waarschijnlijk dat jij op een te hoog gewicht zit. Het gevaar hiervan is dat jij eerder een blessure oploopt. Dit is niet fijn en vertraagt natuurlijk jouw voortgang.

De beste dumbell oefeningen voor thuis

Voor elke spiergroep is er wel een dumbell oefening. Onderstaand vind je de meest geliefde dumbell oefeningen van sporters. Door hier op te klikken wordt je doorverwezen naar een YouTube filmpje van de desbetreffende oefening. Wij zullen over elke oefening nog met een apart artikel komen.

🔘 Dumbell bench press

🔘 Dumbell flyes

🔘 Dumbell shoulder press

🔘 Bicep curl

🔘 Dumbell deadlift

🔘 Bent over row

🔘 Lunges

🔘 Goblet squads

🔘 Stiff legged deadlift

De beste dumbell set van 2022

Mocht je nog geen dumbells thuis hebben dan heeft dit artikel jou wel genoeg redenen gegeven om een dumbellset te kopen.

Omdat dit best wel wat informatie was, onderstaand een lijstje met de top 3 beste dumbell sets van 2022!

#1 VirtuFit Verstelbare Dumbbellset

De toch wel allerbeste dumbellset blijf de VirtuFit Verstelbare Dumbbellset.

Comfort

Doordat deze dumbellset is gemaakt van hoogkwalitatief materiaal is deze het meest comfortabel om mee te trainen. Door het vinyl liggen de dumbells comfortabel en veilig in jouw handen. Hiermee behoud jij de controle en kun jij elke oefening die jij wilt zo goed mogelijk uitvoeren.

Gewicht

Deze set van 30 KG komt met totaal 16 verwisselbare halterschijven. Hiermee is er genoeg beweegruimte om lekker te trainen op jouw niveau. Vooruitgang boeken met deze is zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Bruikbaarheid

De dumbells zijn te gebruiken voor iedereen en elke oefening. Daarbij zijn de dumbells ook geschikt voor het trainen buiten en in de sportschool.

Garantie

Het merk VirtuFit staat dan ook bekend om kwalitatieve producten. Deze dumbell set komt dan ook gewoon met twee jaar garantie. Voldoende zekerheid dus dat dit de allerbeste dumbell set is voor jou!

Bekijk de VirtuFit Verstelbare Dumbbellset bij deze webshop(s):


#2 SOUTHWALL dumbell set tot 40kg

Op nummer twee belandt de SOUTHWALL dumbell set. Deze is het best presterende in elke categorie. Wat deze dumbell set lager doet score dan de VirtuFit Vertelbare Dumbellset is toch wel de prijs. Deze set is wat duurder in de aanschaf door de hogere functionaliteit.

Comfort

Deze dumbell set heeft een anti-slip laag voor een stevige grip. Naast het lichaamscomfort hebben de halterschijven ook een vloer beschermde laag. Deze maakt het gebruik van de set geschikt voor in huis.

Gewicht

Deze set komt met 16 halterschijven die bij elkaar 40 KG wegen. Doordat de schijven individueel een laag gewicht hebben is dit model perfect om spiermassa op te bouwen. Een echte winnaar dus.

Soutwall dumbell set tot 40kg – bekijk op bol.com

Bruikbaarheid

De dumbells zijn te gebruiken voor iedere sporter en elke oefening. Het verwisselen van de halterschijven is dan ook makkelijk.

Garantie

Omdat SOUTHWALL een well established merk is, kun je ervan uitgaan dat deze set jou niet teleur zal stellen. Een merk en set voor serieuze sporters.

Bekijk de SOUTHWALL dumbell set tot 40kg bij deze webshop(s):


#3 Tunturi Dumbellset

Op plek nummer drie belandt de Tunturi Dumbellset. Het merk zowel als de uitvoering van dit model vallen in de categorie meest luxueuze dumbellset. Deze set is de titel is dan ook geheel eerwaardig.

Comfort

Deze, van vinyl gemaakte, set ligt hartstikke stevig in jouw handpalm. De stevige grip maakt het uitvoeren van oefeningen zo gebalanceerd mogelijk.

Gewicht

De set bestaande uit twee dumbells heeft een totaalgewicht van 28 KG. Beiden stangen komen met 6 halterschijven. Genoeg beweegruimte voor beginnende sporters om op te kunnen bouwen dus.

tunturi dumbellset
Tunturi Dumbellset – Bekijk op bol.com

Bruikbaarheid

Ook deze set is zoals de bovengenoemde modellen ruim inzetbaar voor elke sporter.

Garantie

Doordat Tunturi bekend staat om haar duurzame en veelzijdige fitnessartikelen weet jij ook zeker dat deze set jou niet teleur gaat stellen. De set komt daarbij ook nog eens met meerjarige garantie. Ideaal dus.

Genoeg keuze dus voor jou om een dumbellset te kopen die bij jou past.

Bekijk de Tunturi Dumbbellset bij deze webshop(s):